Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PINGVIN

 
 


A pingvinek leginkább Dél-Amerikában és a Déli-Sarkvidéken találhatóak meg.

Szárnyukból hiányzik az evezőtoll.Csőrük apró,egyenes, oldalt összenyomott.Lábaik négyujjúak, rövidek, és annyira hátul vannak, hogy a talajon csaknem egyenesen állanak. Rövid farkuk általában 32 tollú. Testük nehézkes, bőrük alatt vastag zsírréteg van, csontjaik olajos velőtartalmúak. Hasuk fehér, hátuk fekete, amely az álcázásban segíti őket.A halakat illetve krilleket melyekre vadásznak, alulról a víz felszínéhez hasonlónak látják, fekete hátuk pedig a tengerfenék színében olvad be, így a felettük úszó ragadozók  kevésbé láthatják meg.Tojással szaporodnak.Kettő, legfeljebb három tojást rak le.