Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Állat(os) MAGAZIN

 

Kedves oldal látogatók !!

És végre megérkezett az elektronikus magazin amit megígértünk !!TELJES MÉRTÉKBEN KÉSZ VAN!

 Amennyiben meg szeretnétek rendelni, -természetesen ingyenesen- ezen a címen lehetséges : legedibballatok.lelekapolo@gmail.com.És ugyanerre a címre várjuk kérdéseiteket is.
Kérünk titeket,hogy amikor megrendelitek a magazint akkor  írjátok oda a neveteket,megszólítás céljául!:)

Szép napot.

Zora és Sziszi!:)

ÉS ITT VAN NÉHÁNY CIKK AZ ÚJSÁGBÓL ÉRDEKESSÉGKÉPPEN:

(természetesen ez csak egy kis töredéke az újság tartalmának)

Tévhitek:

„Az egyik legkedveltebb mese alak a róka,amelynek elsősorban ravaszságáról született sok legenda. A rókáról összehordott sok mendemondának talán a fele sem igaz. Miskolczi Gáspár nem igazán kedvelhette, mert a következőképpen vezeti be a róla szóló fejezetet: "A róka is az emberek előtt igen esméretes állat, mely főképp három nevezetes gonoszságokról jegyeztetik meg: mert igen ravasz, kegyetlen és nagy ételű. Gyűlölséges állat ez az ő ragadozásáért, utálatos az ő büdös vizelletiért, gyalázatos a maga életére való vigyázatlanságáért, midőn a mások életére incselkedik".
Raff György a következő bizarr történetet írja le könyvében, amelyben a róka mesél magáról: "ha engem a balhák felettébb kínoznak, s azoktul egyszerre akarok megszabadulni, egy csomó mohot, vagy valami olyast veszek a számba, aztán seggel a vízbe megyek, de igen lassan, s mindig beljebb-beljebb, hogy a balháknak ideje legyen lassan a nyakamra mászni, s a nyakamról fejemre innen az orromra, s végre orromrul a csomó mohra vagy szénára. Ha már mind a szénán vannak, hirtelen elbukom, s azt elbocsátom, s imé eképp egyszerre megszabadulok ezen utálatos hóhéroktul." Hát ha a róka ezt így el tudja intézni, miért van ezernyi bolha benne?
Miskolczi Gáspárnál is olvashatunk csudás történeteket, például arról, ha a kutyák üldözik a rókát, akkor az "… vévén eszébe, hogy már tovább nem szaladhat, az ő nagy lombos farkát meghugyozza és a közelben érdeklő agarakat azzal csapdossa arcul, mellynek büdösségét az ebek nem szenvedhetvén, elállanak róla.".....

Lélekápoló:

Kedves Olvasóink!
Problémád van?Valami baja van a kis állatkádnak?Nem eszik?Esetleg csak vásárolni szeretnél egy „új családtagot”,de nem tudod hol szerezhetnéd be?
Akkor írj a lélekápolóknak,akik bármikor rendelkezésedre állnak,csak írj erre a címre:

legedibballatok.lelekapolo@gmail.com
Várjuk leveleiteket szeretettel: Zora és Sziszi

 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.